Soe kartulisalat balsamico-kastmega

image

2-3 peekoniriba
– 1 spl oliiviõli
– 500g väikseid (saadavusel värskeid) kartuleid, mis viilutada ratasteks
– 2 mugulaga rohelist sibulat (hakkida)
– 1/2 punast paprikat (hakkida)
– 1 peotäis spinatit (hakkida)
– soola ja värskelt jahvatatud pipart

KASTE
– 1 spl oliiviõli
– 1 spl palsamiäädikat
– 1 spl sinepit (pigem maheda)
– 1 spl magustajat, nt mesi, agaavi- või vahtrasiirup
– 1 tl soola
– 1/4 tl kuivatatud basiilikut

Prae peekon ja jäta köögipaberile nõrguma. Teisele pannile pane peekoni praadimise ajal oliiviõli keskmisel kuumusel soojenema. Lisa pannile toored kartulirattad ja prae need kuldseks (u 20 minutit). Lisa pannile hakitud roheline sibul, paprika ja spinat. Lõpuks lisa varem valmispraetud peekon. Keera kuumus maha ja valmista kaste. Kastme jaoks sega kokku väikses kausis kastmematerjal ning sega kokku valmispraetud salatiga. Maitsesta lõpus roog soola ja pipraga.

MÄRKUS

Roa võib valmis praadida ka ühe panni peal, kasutades oliiviõli asemel peekonist nõrgunud rasva.

Allikas

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s