Mustikakrõbedik

image

– 1 tass kaerahelbeid (gluteenivabu)
– 1/2 tassi mandlijahu
– 1/3 tassi mandlilaaste
– 1/4 tassi vahtrasiirupit (või muud magustajat)
– 3 spl kookosõli
– 1/2 tl soola
– 5 tassi värskeid mustikaid (või muid marju)
– 2 tl värskeltpressitud sidrunimahla
– 2 tl sidrunikoort (u 1 sidrun)

Soojenda ahi 175 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, mandlijahu, siirup, kookosõli ja sool. Pane kõrvale. Vala mustikad ahjuvormi põhja ja kata sidrunimahla ja -koorega ning sega ettevaatlikult. Kata marjad varem kõrvalepandud kaerahelbeseguga. Küpseta 35-40 minutit või kuni vorm on pealt kuldne ja marjad “mullitavad”. Serveeri kohe. Peale sobib ka nt mõni mõnus jäätis. Külmkapis säilib kuni 3 päeva.

Retsept

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s