Bataadivorm

image

3 keskmist viilutatud bataati (kooritud või koorimata)
– 2 spl võid
– 1 õhukeselt viilutatud sibul
– 2 hakitud küüslauguküünt
– 2 tl värskelt hakitud tüümiani
– 1 tass riivitud gruyere juustu (või muud teravat juustu, nt cheddar)
– 125 ml vahukoort
– 125 ml piima
– soola ja pipart

Soojenda ahi 200°C. Prae sibul võis keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae veel minutike. Lisa vahukoor, piim, sool, pipar ja 1 tl tüümiani, sega hoolega. Jätka kuumutamist 2 minutit, kuni kaste hakkab paksenema. NB! Ära lase keema. Tõsta siis kõrvale.
Määri siis ahjuvorm võiga. Aseta pool bataadiratastest vormi. Kata poole kastmeportsuga ja poole juustuga. Korda uuesti bataat-kaste-juust korrusega. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 30 minutit ahjus. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 25-30 minutit. Võta vorm ahjust ja kaunista/maitsesta järelejäänud tüümianiga.

Retsept 6-le inimesele

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s