Piimavaba dipikaste

Dipikaste* 120 ml paleo majoneesi (vaata retsepti alt)

* 120 ml kookospiima/koort

* 1/2 tl sibulapulbrit

* 1 tl küüslaugupulbrit

* 1 tl tilli

* maitseks soola ja värskelt jahvatatud pipart

  1. Vispelda kõik koostisosad kokku. Maitsesta soola ja pipraga. Õhukindlas purgis säilib külmkapis ligi nädala.
Paleo-majonees
* 1 muna (toatemperatuuril)
* 2 spl sidrunimahla või õunaäädikat
* 1/2 tl soola
* 1/2 tl sl sinepipulbrit
* 200-250 ml light* (!) oliiviõli
  1. Vala toatemperatuuril muna ja sidrunimahl blenderisse või sügavasse anumasse.
  2. Lisa sool ja sinepipulber. Sega koostisosad.
  3. Lisa segusse blenderdades (või segades) väga aeglaselt oliiviõli, kuni saavutad sobiva konsistentsi.
  4. Säilib külmikus u 1 nädal.
  5. * Oluline on kasutada just light oliiviõli. Samuti võib kasutada oliiviõli asemel mandliõli või kreekapähkliõli.

Allikas

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s