Bataadi-guacamole ampsud

bataadi-guacamole

  • 3 keskmise suurusega bataati
  • extra virgin oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 2 avokaadot
  • poole laimi mahl
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • pool hakitud jalopenot
  • 4 spl hakitud koriandrit
  • 3 viilu küpsetatud peekonit 
  1. Pese bataadid puhtaks, aga ära koori. Pane bataadid suurde potti ja kata veega. Keeda 20 minutit, kuni need on pehmed
  2. Eelkuumuta ahi 230’C kraadini.
  3. Võta bataadid veest välja ja viiluta jämedateks ratasteks (u 1-1,5 cm) ja aseta õliga määritud küpsetuspaberile.
  4. Kahvlit kasutades purusta õrnalt rattad pealt poolt.
  5. Piserda bataadirattaid oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga.
  6. Aseta bataadid 20-22 minutiks ahju, kuni rattaservad on krõbedad ja muutuvad kuldpruuniks.
  7. Guacamole jaoks sega purustatud avokaadod, laimimahl, eelnevalt hakitud küüslauguküüs ja jalopeno ning koriandrilehed kausis ühtlaseks seguks.
  8. Haki küpsetatud peekon väikesteks tükkideks.
  9. Võta bataadirattad ahjust, kata lusikatäie guacamolega ning peekonitükkidega.
  10. Serveeri soojalt.

Allikas

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s